Digitised ApS - Digital rådgiver
R

smv:digital
godkendt rådgiver

Automatiser de ensformige opgaver med Robotic Process Automation

Robotic Process Automation – eller helt kort RPA – har vundet indpas i mange virksomheder i dag og med god grund! Med en lille investering kan virksomheder frigøre tid hos medarbejderne, og friholde medarbejdere fra frustrerende ensformige arbejdsopgaver således de i stedet kan fokusere på mere værdiskabende og inspirerende aktiviteter som kræver et menneske. Det viser sig ofte at potentialet ved brugen af RPA i de fleste virksomheder er stort.

Fordele ved brug af Robotic Process Automation:

 • Kræver kun lille investering
 • Kan forlænge levetiden af forældede systemer
 • Skalerbarhed
 • Kortere procestid
 • Færre menneskelige fejl

Hvad er Robotic Process Automation (RPA)?

Robotic Process Automation, ofte omtalt med forkortelsen RPA – eller på dansk en softwarerobot – er et stykke software, som gør det muligt at automatisere rutineprægede processer på computeren. I bund og grund så imiterer softwaren dine interaktioner med programmerne på din skærm, hvor du reelt kan se RPA Robotten klikke, markere, kopiere og indtaste data i felter, websites eller dokumenter.

Men hvad kan RPA så hjælpe med? Softwarerobotter kan hjælpe med alt lige fra del-opgaver til hele forretningsprocesser, men som tommelfingerregel skal opgaverne være regelbaseret og tilbagevendende. Et eksempel på en arbejdsopgave som en RPA Robot kan hjælpe med, er flytning/kopiering af data fra et system til et andet – f.eks. en PDF formular til Excel, CRM eller lignende.

Andre eksempler kan være:

 • Overvågning af konkurrenters priser
 • Ordreindtastning
 • Håndtering af reklamationsformularer
 • Automatiske debitorliste

Valg af RPA software

Der findes en række forskellige udbydere af software til udvikling af robotic process automation robotter. De mest interessante i mine øjne er UiPath som er veldokumenteret og har et stort økosystem samt Microsoft Power Automate, som opkøbte WinAutomation og har implementeret det i hele deres Power Platform.

SOFTWARE

Microsoft Power Automate

Efter opkøbet af Softomotive er WinAutomation nu en integreret del af Microsoft Power Automate platformen. Da Microsoft 365 værktøjerne er tæt integreret vil Microsoft Power Automate være det naturlige valg for mange virksomheder.

UiPath

UiPath har udviklet et helt økosystem omkring RPA softwarerobotter og benyttes af en række af verdens førende virksomheder. Softwaren fås både i en gratis Community udgave samt i licens version.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang med en RPA Robot er det vigtigt at få kortlagt de relevante arbejdsprocesser før arbejdet med opsætning af softwarerobotterne går i gang. Processen i vores rådgivning omfatter derfor de følgende fem trin. På den måde sikres det, at der udvikles solide fejlfri Robotic Process Automation robotter, som giver maksimal værdi til jeres virksomhed.

 • Identificer og vurder relevante arbejdsprocesser
 • Kortlægning af arbejdsproces (process mapping)
 • Konfigurering af RPA robot
 • Test og verificering af RPA robot
 • Igangsætning og validering af udbytte

 

Skal vi tage en snak omkring hvordan Robotic Process Automation kan hjælpe jer, så kontakt mig på +45 2945 1575 eller thomas@digitised.dk.

FORFATTEREN
Thomas Damkjær Larsen

Thomas Damkjær Larsen

Digital Rådgiver

Erfaren digital profil med international erfaring fra internt i SMV-virksomheder og som konsulent. Thomas er kommerciel- og strategisk tænkende samtidig med at han trækker på 10 års hands-on erfaring fra adskillige digitale projekter.

Han har blandt andet arbejdet med Robotic Process Automation, Amazon og internationalisering af e-commerce hos Kentaur og procesoptimering og digitalisering hos Rationel Vinduer.

FLERE ARTIKLER 

Manglende digitalt overblik i bestyrelserne

Manglende digitalt overblik i SMV-bestyrelserne koster vækst

Langt de fleste virksomheder ved godt, at de bør gå i gang med en digitaliseringsproces af en eller anden art. De ved bare ikke, hvor de skal starte eller hvad de skal fokusere på.